Рецепти
Летна оброк салата Ана Ѓорова

Рецепт за лесен оброк кога не сакате да поминувате многу време во кујната и да печете во рерна

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Измијте ја зелената салата (марулата, руколата и босилекот) и исечкајте ги.
  2. Потоа измешајте ги со пченката и ренданиот морков.
  3. Додајте ги и сечканите домати, туната и маслинките без семка.
  4. Јајцата варете ги 8 минути во зовриена вода за да бидат тврдоварени. Излупете ги и исечете ги на четвртинки.
  5. Мешаните состојки ставете ги во чинија и додајте ги варените јајца и моцарелата, па послужете.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: