Рецепти
Лиснати ролати со пилешко месо Ана Ѓорова

Послужете ги за ручек, вечера или предјадење со павлака или со омилениот сос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лиснато тесто(500 Грама)

Пилешки гради(500 Грама)

Маринирани шампињони(150 Грама)

Црвена пиперка(2 )

Кромид(1 Главица)

Кашкавал(150 Грама)

Суво оригано(1 Супена лажица)

Јајце(1 )

Лук(2 Чешниња)

Кечап

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. На набрашнета работна површина од првото парче лиснато тесто со сукало развлечете кора.
  2. Кората премачкајте ја со кечап и нанесете половина од исечканиот кромид.
  3. Потоа нанесете и половина од исечканата пиперка на тенки ленти, сечканиот лук и ренданиот кашкавал.
  4. Наросете оригано и врз кашкавалот нанесете половина од исечканите шампињони од тегла и од парчињата пилешки гради (сечени по должина на тенки парчиња).
  5. Зачинете со сол и бибер, па свиткајте ја кората во ролат.
  6. На истиот начин подгответе го и вториот ролат, па ставете ги во тава за печење обложена со хартија.
  7. Премачкајте ги ролатите со изматеното јајце и печете ги во рерна на 180 степени, 45 минути.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: