Рецепти
Лосос во сос од портокал Ана Ристеска

Лосос во интересен сос од портокали кој пријатно ќе ве изненади

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лосос(1 Килограм)

Маслиново масло(50 Милилитри)

Свеж сок од лимон(3 Супени лажици)

Сол

Бибер

Сок од портокал(300 Милилитри)

Хопла(250 Милилитри)

Кромид(80 Грама)

Масло(30 Милилитри)

Каперси(20 Грама)

Нишесте (пченкарен скроб)(1 Кафена лажица)

Рендана кора од портокал(1 Кафена лажица)

Бел пипер(1/2 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Филетите од лосос натопете ги со лимонов сок, посолете ги и зачинете ги со бел пипер.
  2. На загреано масло испржете ги од секоја страна па оставете ги на топло.
  3. Во масло кратко пржете го кромидот исечкан на резанки, залејте со сок од портокал и уште 100 мл вода.
  4. Додајте ја сечканата кора од портокал, биберот и капарите претходно измиени во топла вода.
  5. Варете уште 5 минути и на крај додајте го нишестето разматено во малку вода и павлаката.
  6. Оставете да проврие, па топлата риба прелејте ја со сосот и послужете.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: