Рецепти
Мафини со рибизли Ана Ѓорова

Одлични за појадок или за ужина

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Путер(90 Грама)

Шеќер(100 Грама)

Јајце(2 )

Екстракт од ванила(1 Супена лажица)

Млеко(150 Милилитри)

Брашно(250 Грама)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Бело чоколадо(100 Грама)

Рибизли(125 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Путерот (претходно омекнат на собна температура) изматете го со шеќерот.
  2. Кога ќе добиете кремаста смеса, додајте ги јајцата, измешајте, па додајте ги млекото и ванила екстрактот, па на крај брашното и прашокот за печиво и соединете ја смесата без грутки.
  3. Потоа додајте ги сечканото чоколадо и рибизлите, добро измешајте и смесата претурете ја во намастени и набрашнети калапи за мафини, не до горе бидејќи ќе нараснат при печењето – наполнете ги 2/3 од смесата.
  4. Печете ги во веќе загреана рерна на 180 степени околу 20 минути или додека убаво заруменат.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: