Рецепти
Макарони салата со горгонзола Ана Ѓорова

Вкусна салата што вреди да се проба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Макарони(ситни 200 грама )

Златна мешавина(одмрзната 450 грама )

Пилешки гради(300 Грама)

Горгонзола(150 Грама)

Кисела павлака(200 Милилитри)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Макароните сварете ги во зовриена вода со масло и сол, исцедете ги, па исплакнете ги под млаз ладна вода и повторно исцедете.
  2. Во друго тенџере со вода на оган сварете ги пилешките гради, па кога ќе се сварат исечкајте ги на ситни коцки.
  3. Одмрзнатиот зеленчук сварете го во посебно тенџере и исцедете го.
  4. Во длабок сад измешајте ги макароните, зеленчукот, зачинете со сол и бибер и додајте ја киселата павлака, па измешајте ја целата салата.
  5. Во тенџерето додајте ги и сечканата горгонзола на коцки и пилешкото месо, па убаво соединете и послужете.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: