Рецепти
Манџа од говедско месо и зеленчук Ана Ѓорова

Манџа со говедско месо и микс зеленчуци за едноставен, а вкусен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Говедско месо(1 Килограм)

Компир(2 )

Кромид(1 Главица)

Боранија(200 Грама)

Грашок(200 Грама)

Пченка(200 Грама)

Морков(4 големи )

Коцка за супа-говедскa(1 )

Доматен сос(300 Милилитри)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Месото зачинете го со сол и бибер и ставете го да се вари со половина од говедската супа (од коцка, претходно сварена во 1 и пол литар вода).
  2. Во друго големо тенџере пропржете го кромидот на 1 лажица масло.
  3. Кога ќе омекне, додајте ги месото (исечкано), сечканите моркови, компири, пченката, боранијата и грашакот.
  4. Пропржете ги и додајте ја останатата говедска супа, доматниот сос, чаша вода, па зачинете со сол и бибер.
  5. Варете ја манџата на тивко околу 40-60 минути.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: