Рецепти
Манџа со сладок компир и грашак (посно) Ана Ѓорова

Истиот рецепт може да го приготвите и со обичен компир по желба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Сладок компир(700 Грама)

Грашок(200 грама, замрзнат )

Свеж сок од лимон(2 Супени лажици)

Масло(2 Супени лажици)

Кромид(1 Главица)

Лук(2 Чешниња)

Ѓумбир(1 Супена лажица)

Чили пиперка(1 )

Коријандер(2 Кафени лажици)

Ким(2 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Исечканиот кромид, лук, ѓумбир и луто пиперче пржете ги на загреано масло 2-3 минути или додека кромидот стане стаклест.
  2. Додајте ги коријандерот и кимот, па пржете ги уште една минута со постојано мешање.
  3. Додајте ги компирите исечкани на коцки, полијте ги со 500 мл вода и со лимонов сол, поклопете го тенџерето со капак и динстајте 10-15 минути или додека омекнат. Повремено промешувајте ги.
  4. Додајте го одмрзнатиот грашак и пржете го 5 минути. Сервирајте го јадењето топло.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: