Рецепти
Меки чоколадни бомбици Ана Ристеска

Мало, здраво чоколадно задоволство за разубавување на денот

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Чоколадна гранола(1 Чаша)

Путер од кокос(2 Супени лажици)

Мед(2 Супени лажици)

Морска сол(1 Прстофат)

Бадемово млеко(по потреба )

Какао(2 Супени лажици)

Цимет

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 15 минути.

  1. Ставете ги сите состојки во блендер и блендирајте додека не се добие фина смеса.
  2. Потоа на дланките ставете малку кокосово масло, земете од смесата и формирајте бомбици со големина на орев.
  3. Извајкајте ги бомбиците во какао и чувајте ги во фрижидер.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: