Рецепти
Мексикански мигас Ана Ѓорова

Типичен појадок во мексиканската и португалската кујна – пржени јајца со крцкави тортиљи и зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тортиљи(2 )

Билно масло

Путер

Црвена бабура(1/2 )

Кромид(1 Супена лажица)

Домат(1 Супена лажица)

Јајце

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Во тава со загреано масло испржете ги тортиљите додека станат крцкави, а потоа ставете ги врз хартиена салфетка за да се исцедат од маснотијата.
  2. Исечете ги тортиљите на мали парчиња.
  3. Во путерот пропржете ги сечканите бабура и кромид додека омекнат, а потоа додајте ги сечканите домати.
  4. Изматете ги јајцата и додајте ги во тавата со зеленчукот, промешајте и ставете ги парчињата тортиљи. Пржете додека јајцата бидат готови.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: