Рецепти
Мисиркини шницли во ароматичен сос Ана Ристеска

Вкусен рецепт од мисиркини шницли кој можете да по послужите со тестенини по избор

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мисиркина шницла(4 )

Доматен сос(300 Милилитри)

Босилек(1 Гранче)

Маринирани шампињони(50 Грама)

Феферонки(1 конзервирана )

Суво оригано(1/2 Супена лажица)

Моцарела сирење(150 Грама)

Кисела павлака(200 Милилитри)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Мисиркините шницли ги посолуваме, ги пржиме на загреано масло во тава на оган и откако ќе поруменат од двете страни ги ставаме во огноотпорен сад. На преостанатата мрснотија во тавата ги пржиме шампињоните, промешуваме и го додаваме доматниот сос.
  2. Феферонката ситно ја сечкаме и ја додаваме во тавата. Го додаваме ориганото.
  3. Грнчето босилек го кинеме на парчиња и го додаваме во тавата. Ја додаваме и киселата павлака. Посолуваме, наросуваме мелен црн пипер, промешуваме и го додаваме сосот во огноотпорен сад.
  4. Моцарелата ја сечкаме на тенки парчиња и ја редиме врз сосот. Садот го ставаме во рерна, печеме 20 минути на 200 степени и го вадиме од рерна.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: