Рецепти
Мус од јагоди Ана Ѓорова

Летен десерт по ручекот. Уживајте!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јагоди(400 Грама)

Шеќер(100 Грама)

Слатка павлака(200 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Јагодите измијте ги и исчистете ги од дршките, па пресечете ги на половинки.
  2. Ставете ги во блендер со шеќерот и изблендирајте додека добиете хомогена смеса.
  3. Слатката павлака (ладна од фрижидер) ставете ја во подлабок сад и матете ја со миксер.
  4. Кога ќе добиете шлаг, ставете во него 2/3 од изблендираната смеса со јагоди и мешајте со лажица.
  5. Во стаклена чаша прво ставете од мешавината со јагоди, па одозгора со помош на готварски шприц ставете од шлагот и декорирајте го десертот по желба со свежи јагоди.
  6. Оставете го во фрижидер 30 минути пред послужување.
Чоколадни палачинки
Колач од моркови со крем
Чоколаден брауни колач со малини
Леб од тиква
Фаџ со суви смокви
Колачиња со ѓумбир и чоколадо
Вегански чизкејк со боровинки
Тарт со круши и малини
Американски овесни палачинки
Мохито со лубеница
Мохито со ананас
Мохито со малини
Чизкејк со лубеница
Нутела мафини
Палачинки со лимон и афион
Торта од лимон и боровници
Чизкејк со цреши
Каипироска коктел со јагоди
Мус од јагоди
Мини чизкејк со јогурт
Пилешки ражничи на хавајски начин
Пинаколада
Орео милкшејк
Куба либре коктел
Браунис со орео колачи
Мохито
Американски палачинки во сос од јагоди
Колачи на стапче
Чоколаден фаџ
Американски палачинки со овошје

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: