Рецепти
Мус од малини Ана Ѓорова

Овошен летен десерт за помалку од 5 минути

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Замрзнати малини(240 Грама)

Шеќер(2 Супени лажици)

Белка од јајце(1 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 5 минути

  1. Овошјето ставете го во блендер и изблендирајте го во кашеста смеса. Додајте го шеќерот (или мед, стевија, јаворов сируп) и повторно изблендирајте.
  2. Потоа додајте ја белката во блендерот и блендирајте неколку минути додека добиете пенаста смеса. Смесата треба да го зголеми волуменот.
  3. Ако не работите со блендер, употребете обичен миксер за матење на белките со пирето од малини.
  4. Послужете го мусот од малини во стаклени чаши и по желба украсете со шлаг и овошје.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: