Рецепти
Нутела кох Ана Ристеска

Веќе познатиот десерт кох со мал твист на нутела крем за поголемо уживање

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(6 (за тесто) )

Шеќер(6 Супени лажица (за тесто) + 6 (за фил) )

Гриз(7 Супени лажици (за тесто) )

Брашно(3 Супени лажици (за тесто) )

Какао(2 Супени лажици (за тесто) )

Нутела крем(200 Грама)

Црно чоколадо(100 Грама)

Сечкани ореви(100 Грама)

Шлаг крем ванила(100 Грама)

Млеко(750 Милилитри)

Ванилин шеќер(1 Пакување)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Јајцата се матат со шеќерот и се додаваат преостанатите состојки. Се пече пандишпан.
  2. Чоколадото се топи на пареа, се додаваат еурокремот и оревите. Со овој фил се премачкува тортата и се остава 15 минути.
  3. Потоа се полева со 750 милилитри ладно млеко, засладено со 6 лажици ванилин шеќер и со ванилин шеќер.
  4. Шлагот се мати со млеко, потоа со него се премачкува целата торта, па се тапка со нож за да се добие нерамна површина.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: