Рецепти
Обланди со локум Ана Ѓорова

Лесен и брз рецепт за обланди со локум и ореви

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Обланди(1 Пакување)

Локум(500 Грама)

Ореви(250 Грама)

Шеќер(200 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Ставете тенџере на оган и додајте го шеќерот и вода (колку да го покрие шеќерот), па мешајте убаво додека шеќерот не се згусне и не се направи шербет.
  2. Оревите истолчете ги и додајте ги во шербетот.
  3. Исечкајте го локумот и додајте го исто така во шербетот.
  4. Промешајте ги убаво состојките и тргнете го тенџерето од оган.
  5. Врелата смеса ја ставаме врз првото парче обланда и убаво ја распоредуваме насекаде со голем нож. Врз смесата го ставаме второто парче обланда и убаво го поклопуваме со рацете за да се залепи. Постапката ја повторуваме со останатиот фил и обланди, со тоа што последниот слој е обланда.
  6. Филуваните обланди ги сечеме по желба: може на стапчиња со ширина од 1 сантиметар а должина 10 сантиметри, на коцки или странично на четириаголници.
Посни колачи со локум
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пита со карамелизирана тиква
Евтин колач со јаболко (посно)
Колач со круши и бадеми
Цимет ѕвездички
Интегрален колач од јаболки
Торта фантазија
Ролат со кокос
Расолница
Куглов со ореви и чоколадо
Чоколадни кроасани
Рум касато
Торта со цели печени јаболки
Посен колач со јаболко и банана
Кокос коцки
Колач со јаболко
Колач со три слоја
Бели колачиња (посно)
Урма торта со ореви
Посен куглов со суво овошје
Таан баклава
Печени пирошки
Колач со јаболки и ореви
Англиска пита со бадеми
Вештерски прсти
Чоколадна парфе торта со ореви

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: