Рецепти
Оброк салата Ана Ѓорова

Лесна и пријатна комбинација на тестенини, зеленчук и пилешко месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Органски интегрални тестенини(350 Грама)

Пилешки гради(200 Грама)

Морков(3 )

Тиквичка(1 )

Модар патлиџан(1 )

Лук(2 Чешниња)

Маслиново масло(2 Кафени лажици)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Ставете го пилешкото месо да се свари заедно со морковот.
  2. Кога ќе биде готово, исцедете го и исечкајте го на коцкички.
  3. Во поголема тава загрејте масло и ставете ги исечканата тиквичка и модар патлиџан, па додајте го месото и морковот и налејте една чаша од водата во која се вареше месото и оставете сето тоа убаво да се динста.
  4. За тоа време ставете ги тестенините да се сварат.
  5. Кога течноста од месото и зеленчукот испарила, додајте ги готовите исцедени тестенини и ситно сечкан лук, сè убаво промешајте и сервирајте.
Салата со соја и шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Малиџано салата
Салата со праз и сирење
Салата со карфиол и маслинки
Салата со компири и туна
Посна руска салата
Брза салата од брокула
Салата со урда и праз
Кинеска салата
Бела салата
Салата со туна и грашок
Крем салата од печени пиперки и фета
Крем салата со пиперки и пршута
Салата од брокула со прелив од јогурт
Крем салата од пиперки и модри патлиџани
Макарони салата со горгонзола
Свечена слоевита салата
Салата од пченка
Салата со јајца, грашак и месо
Салата со спанаќ, туна и јајца
Салата од леќа и пченица
Макало од кисело млеко
Медитеранска паста салата
Крем салата со сирење и шампињони
Ориз салата со павлака
Крем салата со модри патлиџани
Бела салата
Салата од зелка и целер

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: