Рецепти
Ориз салата со павлака Ана Ѓорова

Многу вкусна салата што одлично оди со кифлички и други печива

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ориз(200 Грама)

Вегета

Шунка(1/2 Килограм)

Кисели краставички(1 тегла )

Мајонез(2-3 лажици по вкус колку да се соединат состојките во салатата )

Сенф(1 Кафена лажица)

Павлака(3-4 мали )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Ставете го оризот да се вари во тенџере на оган со многу вода и лажичка вегета.
  2. Откако ќе се свари, исцедете го оризот, исплакнете го со млаз ладна вода, па повторно исцедете го и ставете го во длабок сад настрана.
  3. Киселите крставички ситно исечкајте ги и ставете ги врз цедалка да се исцедат околу половина час. Не треба да бидат со течност во салатата.
  4. Шунката изрендајте ја или ситно исечкајте ја.
  5. Оризот измешајте го со киселите краставички, шунката, па додајте лажичка сенф, 3-4 мали павлаки и околу 2-3 лажици мајонез или толку колку да се соединат состојките.
  6. Добро измешајте ги сите состојки и послужете.
Баклава со јаболки
Лут зелник
Расолница
Колач со рогач
Лепчиња со лук и магдонос
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Мариниран ослиќ (посно)
Салата со компири и туна
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Салата со урда и праз
Тава со карфиол и месо
Таан баклава
Печен ролат од свинско каре
Чорба од крап
Јагнешка чорба
Боранија со пилешко месо
Чорба од грав и чадена сланина
Крем бомбици
Гужвана баклава
Крем салата од пиперки и модри патлиџани
Зимница од везени пиперки
Јагнешко со бамји
Свечена слоевита салата
Шербет пита со јаболки
Бајадера со костени
Пита со фил од компир (посно)
Тава ориз на кочански начин
Телешка чорба

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: