Рецепти
Ориз со ананас Ана Ристеска

Неодоливо вкусен ориз со ананас

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ориз(350 Грама)

Кромид(1 )

Ѓумбир во прав(1 Супена лажица)

Коријандер(1 зрна Супена лажица)

Бибер

Цимет(1 Супена лажица)

Сол

Ананас во конзерва(400 Грама)

Ореви(100 Грама)

Ф‘стаци(100 Грама)

Бадеми(100 Грама)

Куркума(малку )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. На загреан зејтин се пржи исецкан кромид додека да омекне.
  2. Се додава коријандер, бибер и цимет.
  3. Се додава оризот и солта  и врела вода за да се свари оризот.
  4. На сварениот ориз се додава куркума.
  5. Се меша.
  6. Се додава исецканиот ананас и пола количество бадеми, фстаци и ореви.
  7. Се меша.
  8. Се става во тањир.
  9. Се служи со остатокот ореви и бадеми.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: