Рецепти
Овесни колачиња Ана Ѓорова

Вкусна ужина во комбинација со чај

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Интегрално пченично брашно(1 Чаша)

Овесни снегулки(1 Чаша)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Цимет(1 Прстофат)

Сол(1 Прстофат)

Кафеав шеќер(0.5 Кафена лажица)

Ванилин шеќер(1 Пакување)

Ореви(1 Шака)

Суво грозје(1 Шака)

Оризово млеко(3 Супени лажици)

Малтекс(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Се комбинираат заедно пченичното брашно, овесните снегулки, прашокот за печиво, циметот, солта и се мешаат во сад за мешање.
  2. Во друг сад се комбинираат малтексот, шеќерот, оризовото млеко, ванилата и добро се измешуваат.
  3. Потоа двете смеси од двата сада се смешуваат и сето тоа добро се замесува.
  4. Се додаваат претходно сечканите ореви и сувото грозје, и повторно добро сè се меша.
  5. Врз тавата за печење, на која е ставена мрсна хартија за печење, со лажица се формираат колачињата и се печат во загреана рерна, околу дваесетина минути.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: