Рецепти
Пача Ана Ристеска

Традиционално мезе за со ракија по оригинален рецепт на баба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински нозе(чадени 1,5 Килограм)

Свинско месо(чадено 1 Килограм)

Телешко месо(1 Килограм)

Јајце(варени 5 )

Морков(варени 3 )

Магдонос

Сол

Бел лук, излупен и згмечен(1 Главица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 200 минути

  1. Најнапред добро се варат нозете и месото, најмалку 3 часа во 6-7 литри вода и се додава сол по вкус.
  2. Откако убаво ќе се сварат, се вадат од течноста и се отстрануваат коските, а месото се сече на ситни парчиња.
  3. Во длабоки чинии прво се ставаат тркалцата од јајцата, морковот и исечканиот магдонос, се додава малку од толчениот лук, па врз нив се става исечканата смеса од нозе и од месо, и се посипува со течноста во која се вареле.
  4. Така приготвени се оставаат да се соединат, па се послужуваат.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: