Рецепти
Палачинки со јагоди Ана Ѓорова

Палачинки со фил од џем од јагоди и свежи јагоди за вкусен и едноставен десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(500 Грама)

Јајце(4 )

Млеко(500 Милилитри)

Сол(2 Кафени лажици)

Шеќер(2 Кафени лажици)

Масло(1 Супена лажица)

Газирана вода(по потреба )

Џем од јагоди(за премачкување )

Јагоди(300 Грама)

Црно чоколадо(растопено )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Во подлабок сад изматете ги јајцата, потоа додајте го млекото, па додавајте го постепено брашното и матете за да се изедначи. Доколку смесата е густа, додајте по потреба минерална вода за да добиете смеса со густина отприлика како јогурт.
  2. Потоа додајте ги и солта, шеќерот и маслото, измешајте и испечете ги палачинките од двете страни во тефлонска тава.
  3. Премачкајте ги палачинките со џем од јагоди, потоа наредете исечкани свежи јагоди и свиткајте. Одозгора декорирајте со течно чоколадо.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: