Рецепти
Палачинки со лимон и афион Ана Ристеска

Оваа невообичаена комбинација е освежителна промена на регуларните американски палачинки и е одлична за некоја посебна пригода или било кога, кога сакате да се почастите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(3/4 Чаша)

Интегрално пченично брашно(1/4 Чаша)

Шеќер(3 Супени лажици)

Прашок за печиво(1 1/2 Кафена лажица)

Сода бикарбона(1/2 Кафена лажица)

Сол(1/4 Кафена лажица)

Матеница(1 Чаша)

Рендана кора од лимон(од 2 лимони )

Свеж сок од лимон(1/4 Чаша)

Путер(стопен 3 Супени лажици)

Јајце(1 )

Екстракт од ванила(1 1/2 Кафена лажица)

Афион(1/3 Чаша)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 25 минути

  1. Во еден сад измешајте ги сите суви состојки.
  2. Во друг сад мокрите состојки и додајте го афионот.
  3. Смесата со мокрите состојки претурете ја во смесата со сувите состојки и убаво измешајте. Внимавајте да не претерате со мешање бидејќи палачинките нема да се меки.
  4. Палачинките пржете ги во загреана тава со путер додека не добијат убава златна боја.
  5. Послужете ги топли со јаворов сируп или мед.
Чоколадни палачинки
Колач од моркови со крем
Чоколаден брауни колач со малини
Леб од тиква
Фаџ со суви смокви
Колачиња со ѓумбир и чоколадо
Вегански чизкејк со боровинки
Тарт со круши и малини
Американски овесни палачинки
Мохито со лубеница
Мохито со ананас
Мохито со малини
Чизкејк со лубеница
Нутела мафини
Палачинки со лимон и афион
Торта од лимон и боровници
Чизкејк со цреши
Каипироска коктел со јагоди
Мус од јагоди
Мини чизкејк со јогурт
Пилешки ражничи на хавајски начин
Пинаколада
Орео милкшејк
Куба либре коктел
Браунис со орео колачи
Мохито
Американски палачинки во сос од јагоди
Колачи на стапче
Чоколаден фаџ
Американски палачинки со овошје

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: