Рецепти
Палачинки со тиквички Ана Ѓорова

Послужете ги со павлака или кисело млеко за вкусна вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(2 )

Млеко(200 Милилитри)

Масло(20 Милилитри)

Брашно(180 Грама)

Прашок за печиво(1 Кафена лажица)

Тиквичка(1 од околу 200 грама )

Рендан кашкавал(30 Грама)

Сол(1/2 Кафена лажица)

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Јајцата изматете ги со млекото и маслото, па додајте ги сувите состојки (брашното, печивото, солта и биберот) и мешајте со жица за матење да се соедини смесата и да нема грутки.
  2. Тиквичките измијте ги и изрендајте ги, па додајте ги во смесата. Може да додадете во смесата и рендан кашкавал, листови сечкано нане, но и не мора.
  3. Од смесата пржете во тава палачинки од двете страни на вообичаен начин.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: