Рецепти
Палачинки со зеленчук Ана Ѓорова

Солени палачинки со тиквички, моркови и печурки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(2 )

Жолчка од јајце(2 )

Млеко(2,5 Децилитри)

Брашно(100-120 Грама)

Тиквичка(2 помали )

Морков(2 )

Свежи шампињони(300 Грама)

Кромид(2 Главици)

Путер(100 Грама)

Магдонос

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Од јајцата, жолчките, брашното, солта и млекото се прави тесто за палчинки и се остава да отстои 30 минути.
  2. Во меѓувреме се сечка кромидот, а печурките се сечат на тенки листови. Тиквичките и морковот се сечат на крукчиња.
  3. Се пржи кромидот со половина од путерот на тивок оган колку да стане малку сладок.
  4. Потоа се става целиот зеленчук и се меша 5 минути. Се зачинува со сол и бибер и се додава сечкан магдонос.
  5. Палачинките се пржат, па се става од филот и се служат веднаш.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: