Рецепти
Панцероти со мармалад (посно) Ана Ѓорова

Домашно, благо печиво за одличен десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(1 Килограм)

Вода(400 Милилитри)

Квасец(1 )

Шеќер(150 Грама)

Масло(350 Грама)

Џем од јагоди(или друг по желба )

Шеќер во прав(150 грама за валкање )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во млаката вода додајте го квасецот и оставете го да стаса. Кога квасецот е готов, истурете го во брашното.
  2. Додајте шеќер и масло, па замесете тесто. Оставете го да стасува 30 минути на топло, па потоа размесете го.
  3. Расукајте кора дебела колку еден прст и со калапче или со чаша вадете тркалезни форми. Во средишниот дел ставете мармалад и превиткајте го крукчето на половина.
  4. Притиснете на краевите со виљушка. Веднаш наредете ги во тава, претходно премачкана, и печете ги во загреана рерна на 150 степени.
  5. Откако ќе заруменат, извадете ги од плехот и веднаш извалкајте ги во шеќер во прав.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: