Рецепти
Говедски увијачи Ана Ристеска

Полски специјалитет

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Говедско месо(500 Килограми)

Кромид(2 )

Путер(1/2 )

Павлака(1 Кафена лажица)

Презла(1 Кафена лажица)

Жолчка од јајце(1 )

Магдонос(1 Супена лажица)

Брашно(1 Кафена лажица)

Свинска маст(1 Супена лажица)

Бистра зеленчукова супа(1 Чаша)

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Месото се сече на парчиња и се чука со чекан за да биде тенко.
  2. Кромидот се пржи на путер. Потоа ги додаваме презлата, жолчката, магдоност, павлаката, свинската маст, сол и бибер по вкус. Ова е филот на увијачите.
  3. На секое парче месо ставаме од филот и месото го виткаме во ролана, го посипуваме со брашно, го зацврстуваме со чечекалица и го пржиме.
  4. Вака испржените увијачи ги ставаме во тенџере и ги поливаме со супа или пиво.
  5. Се динстаат на тивок оган за да може месото (увијачот) да биде меко.
  6. Се додава сол и бибер.
  7. Се сервира со салата од цвекло и кисели краставици.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: