Рецепти
Печен карфиол со сладок компир Ана Ѓорова

Едноставно печено јадење од зачинет зеленчук што може да биде гарнир или лесен оброк

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Карфиол(1 Главица)

Сладок компир(1 )

Кромид(1 Главица)

Масло(4 Супени лажици)

Црвен пипер(1 Супена лажица)

Буковец(2 Кафени лажици)

Суво оригано(1 Кафена лажица)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Загрејте ја рерната на 190°C.
  2. Слаткиот компир исечете го на крупни парчиња, карфиолот исчистете го од листовите и крупно исечете го, а кромидот исто така исечете го на крупни парчиња.
  3. Зеленчукот ставете го во намастено тавче и одозгора наросете го со зачините и попрскајте со масло.
  4. Печете го во загреаната рерна 30-35 минути додека компирите омекнат.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: