Рецепти
Печени пирошки Ана Ѓорова

Одлични за секакви пригоди како вкусно предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(1 Килограм)

Јајце(3 )

Масло(2 Чаши)

Квасец(2 коцки свеж )

Млеко(1/2 Литар)

Сол(2 Кафени лажици)

Кашкавал(200 Грама)

Шунка(200 Грама)

Суво оригано

Кечап

Маргарин(250 Грама)

Лебни трошки(200 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Се замесува тесто од брашното, јајцата, маслото, квасецот, млекото и 2 лажички сол и се остава добро да стаса.
  2. Фил: се мешаат сечканите кашкавал и шунка на коцки со кечап по желба и со оригано.
  3. Потоа се дели на 60 топчиња со големина на орев.
  4. Секое топче се плеска на дланката и се става по 1 лажиче од филот. Се поклопува тестото и се формира топче.
  5. Откако ќе се направат, топчињата се потопуваат во растопениот маргарин, а потоа во лебни трошки и се редат во подмачкан плех.
  6. Истото се повторува со сите топчиња и се печат во загреана рерна на 200 степени додека да заруменат.
Посни колачи со локум
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пита со карамелизирана тиква
Евтин колач со јаболко (посно)
Колач со круши и бадеми
Цимет ѕвездички
Интегрален колач од јаболки
Торта фантазија
Ролат со кокос
Расолница
Куглов со ореви и чоколадо
Чоколадни кроасани
Рум касато
Торта со цели печени јаболки
Посен колач со јаболко и банана
Кокос коцки
Колач со јаболко
Колач со три слоја
Бели колачиња (посно)
Урма торта со ореви
Посен куглов со суво овошје
Таан баклава
Печени пирошки
Колач со јаболки и ореви
Англиска пита со бадеми
Вештерски прсти
Чоколадна парфе торта со ореви

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: