Рецепти
Печурки со спанаќ и пилешко Ана Ѓорова

Интересен и здрав појадок за оние со поголем апетит наутро

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Спанаќ(исчистен 300 грама )

Пилешки гради(500 Грама)

Свежи шампињони(500 Грама)

Пченка(замрзнати зрна 250 грама )

Јајце(4 )

Праз(1 )

Павлака(неутрална 200 мл )

Кромид(1 Главица)

Лук(2 Чешниња)

Вегета(2 Супени лажици)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Пилешките гради исечете ги на коцки и ставете ги во тенџере на загреано масло на оган. Зачинете ги со сол, бибер и вегета, па промешајте.
  2. Откако месото ќе се запржи, извадете го во чинија од тенџерето и во тенџерето во истата маснотија пропржете го исечканите кромид и прав.
  3. Откако ќе омекнат, додајте ги печурките, исечкани на тенки листови, и промешајте.
  4. Кога и печурките ќе се пропржат, додајте го исечканиот спанаќ и згмечените чешниња лук.
  5. Добро промешајте ги сите состојки и додајте го и пилешкото месо и зрната пченка. Повторно зачинете.
  6. Во друг сад со жица изматете ги јајцата, неутралната павлака и зачини по вкус.
  7. Содржината од тенџерето ставете ја во керамичка тава и прелијте со смесата од јајца и павлака.
  8. Печете го јадењето 40 минути во рерна на 200 степени.
Овошен киноа појадок
Овесни палачинки со банана
Здрава проја со тиквички
Овесни колачиња
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Ленени погачици
Палачинки од сладок компир
Утринска каша од овес и чиа
Корнфлекс пита
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Проја мафини со брокула
Солени крофни
Мафини со рибизли
‘Ржан леб со семки од тиква
Полнети проја погачки
Вафли со боровинки
Растурен омлет со печурки и со гауда
Мини палачинки со спанаќ
Двоен солен ролат
Мафини со јаболки и моркови
Омлет со печурки и чадена сланина
Кифли со виршла и кашкавал
Домашна гужвана пита
Куглов колач со јогурт
Тесто без јајца
Воден бурек
Пекарски земички
Мафини со јајца и зеленчук
Печурки со спанаќ и пилешко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: