Рецепти
Пепероната Ана Ѓорова

Типичен италијански летен рецепт од пиперки и домати што е многу лесен за јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црвена пиперка(1200 Грама)

Кромид(350 Грама)

Лук(2 Чешниња)

Домат(400 Грама)

Маслиново масло(6 Супени лажици)

Шеќер(1 неполна лажичка )

Црвен пипер

Бибер

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Излупете го кромидот, измијте го и исечкајте го.
  2. Во тава загрејте го маслото и додајте ги ситно сечканиот лук и кромидот.
  3. Пржете ги околу 15 минути на умерен-тивок оган, па додајте ги исчистените и исечканите пиперки на ленти. Покријте со капак и пржете уште 15 минути со повремено мешање.
  4. Потоа додајте ги излупените и исечкани домати, зачинете со сол, бибер, шеќер и црвен пипер.
  5. Измешајте и гответе го јадењето уште 15 минути додека пиперките убаво омекнат.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: