Рецепти
Пикантно свинско Ана Ѓорова

Вкусен ручек од свинско месо со микс зачини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Во тава со масло пропржете го месото исечено на коцки.
  2. Потоа додајте ги ситно сечканиот кромид, ситно сечканите пиперки и рендан свеж ѓумбир по вкус (не многу).
  3. Додајте вода и оставете го да се динста на тивок оган. По потреба, постепено додавајте вода.
  4. Кога месото ќе се свари, додајте ги зачините и на тивок оган пропржете го месото така што целото јадење да добие убава боја и потребна густина.
  5. Јадењето сервирајте го со пире од компир или друг гарнир по желба.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: