Рецепти
Пилешки џигер во пиво Ана Ристеска

Лесен ручек кој ви предлагаме да го послужите со гарнир од ориз

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки џигер(1/2 Килограм)

Пиво(1 Чаша)

Вода(2 Чаши)

Вегета(1 Кафена лажица)

Бибер(1/2 Кафена лажица)

Рузмарин(1/2 Кафена лажица)

Суво нане(1/2 Кафена лажица)

Масло

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Пилешкиот џигер одмрзнете го  и измијте го убаво, потоа ставете го во тенџере и полијте го со двете чаши вода да да се вари.
  2. По половина час варење на средно јака рингла, додајте ги сите зачини и чашата пиво и продолжете да ги варите џигерчињата.
  3. Откако ќе испари течноста додајте го маслото, малку пропржете, па зачинете со црвениот пипер. Пржете ги џигерчињата уште 2-3 минути и тргнете ги од ринглата.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: