Рецепти
Пилешки ражничи со песто сос Ана Ѓорова

Пилешкото месо на скара одлично оди со сос од босилек и претставува одличен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(400 Грама)

Шери домати(200 Грама)

Свеж босилек(2 Шаки)

Борови ореви (пињоли)(или обични ореви 10 Грама)

Лук(1 Чешне)

Пекорино кашкавал(2 Супени лажици)

Сол

Маслиново масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Босилекот измијте го и ставете го во блендер со излупеното чешне лук, оревите, кашкавалот и маслиново масло. Блендирајте ја смесата додека добиете густ зелен сос. По потреба додајте уште масло.
  2. Пилешките гради исечете ги на коцки и убаво измешајте ги со подготвениот сос.
  3. На дрвени стапчиња за ражничи наредете го месото и шери доматите.
  4. Потоа ставете ги на скара и печете ги од двете страни додека месото убаво се испече.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: