Рецепти
Пилешко рижото со грашок Ана Ѓорова

Вкусен и едноставен оброк за ручек или вечера. Добар апетит!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(400 Грама)

Ориз(150 Грама)

Грашок(100 Грама)

Кромид(1 Главица)

Морков(3 )

Кари во прав(1/2 Кафена лажица)

Сол

Бибер

Вода(150 мл и повеќе по потреба )

Млеко(200 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. На загреано масло во тава пржете го кромидот, па кога добро ќе омекне додајте ги сечканиот морков и оризот.
  2. Мешајте и пржете, па откако и морковите ќе омекнат додајте ги парчињата месо, а и кога месото ќе се пропржи додајте го грашокот.
  3. Зачинете со сол, бибер и кари, па додајте 150 мл вода и млекото. Промешајте и варете додека течноста да испари. По потреба додајте повеќе вода.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: