Рецепти
Пилешко со нудлс Ана Ѓорова

Азиско јадење што е посебно привлечно за гурманите што сакаат зачинети јадења

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Нудлс(2 Пакувања)

Пилешко месо(2 стека исечкани на тенки ленти )

Вода(150 милилитри топла )

Кари во прав(1 Кафена лажица)

Масло(1 Кафена лажица)

Соја сос(1 Кафена лажица)

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

Доматно пире(1 Кафена лажица)

Свеж сок од лимон(1 Кафена лажица)

Шеќер(1 Кафена лажица)

Свежи шампињони(200 Грама)

Слатка павлака(150 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Во длабок сад ставаме 100 мл вода, шеќер, лимонов сок, доматно пире, црвен пипер, соја сос, сол, бибер, масло и кари. Смесата ја мешаме со лажица и во неа ги ставаме претходно исечканите ленти стек.
  2. Во тава со загреано масло го ставаме стекот да се пржи околу 5-10 минути.
  3. Во садот со мешавината ја додаваме неутралната павлака за готвење.
  4. Откако стекот добро ќе се испржи, го вадиме и во истиот сад ја ставаме мешавината заедно со печурките (исечкани на покрупни парчиња) и со 50 мл вода.
  5. На средна температура го оставаме сосот да проврие додека се згусне смесата и додека се сварат печурките, барем околу 10 минути.
  6. Во тенџере со зовриена вода го ставаме нудлсот, како и малку масло, сол и бибер.
  7. По околу 10 минути варење, нудлсот е готов; го цедиме и го миеме, потоа го послужуваме сервиран во чинија со стекот, па заедно ги преливаме со сосот во кој се готвеше пилешкото.
  8. Може да сервирате со сечкана зелка и со златна мешавина.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: