Рецепти
Похувани пиперки со туна и ориз Ана Ѓорова

Полнети похувани пиперки за мезе или како додаток со омиленото јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кромид(2 Главици)

Лук(3 Чешниња)

Морков(1 )

Туна во конзерва(2 )

Црвена бабура(6 )

Ориз(40 Грама)

Презла(150 грама )

Брашно(150 грама )

Јајце(3 )

Вегета

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Оризот сварете го во солена вода, па процедете го.
  2. Морковот, кромидот и лукот ситно исечкајте ги и пропржете ги на малку масло. Откако ќе се пропржат, полијте им малку вода и динстајте ги додека убаво омекнат.
  3. Зеленчукот соединете го со исцедената туна, варениот ориз и зачинете по вкус.
  4. Печените пиперки наполнете ги со приготвената смеса.
  5. Измешајте ги брашното и презлата.
  6. Полнетите пиперки валкајте ги прво во брашното, па во изматените јајца, па повторно во брашното.
  7. Пржете ги во врело масло од двете страни додека убаво заруменат.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: