Рецепти
Полнет крап во рерна Ана Ѓорова

Едноставен рецепт за вкусна печена риба. Послужете го со чаша бело вино и уживајте.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Крап(2 Килограми)

Компир(1 Килограм)

Кромид(2 Главици)

Димена сланина(150 Грама)

Црвен пипер(2 Супени лажици)

Морков(8 )

Павлака(неутрална 250 мл )

Масло

Сол

Бибер

Црвен пипер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 100 минути

  1. Внатрешноста на крапот посолете ја, додајте ја чадената сланина и од едната страна рибата засечете ја на повеќе места.
  2. Кромидот пропржете го на загреано масло во тава на оган и додајте ги компирите исечени на кругови, ренданите моркови и зачинете со сол и бибер.
  3. Крапот ставете го во тавата со засечената страна нагоре, зачинете го со црвениот пипер и прелијте го со неутралната павлака.
  4. Ставете ја тавата во рерна и печете 90 минути на 200 степени.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: