Рецепти
Полнет леб Ана Ѓорова

Интересно и декоративно предјадење од леб што вреди да го испробате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леб(1 тркалезен )

Зелена пиперка(2 )

Шунка(300 Грама)

Кашкавал(300 Грама)

Путер(100 Грама)

Млад кромид(1 врзоп )

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Кашкавалот, пиперките и шунката исечкајте ги на коцки и ставете ги во длабок сад.
  2. Младите кромитчиња ситно исечкајте ги и измешајте ги во садот со состојките.
  3. Во тенџере на оган растопете го путерот, па додајте го во садот. Зачинете со сол и бибер и промешајте го филот.
  4. Округлиот леб засечете го на коцки, па засеците наполнете ги со филот.
  5. Лебот ставете го во тркалезна тава за печење обложена со хартија. Тавата затворете ја со алуминиумска фолија и печете 20 минути во рерна на 200 степени.
Банана залчиња
Дроб во кошулица
Овесни барови со јаворов сируп
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Посна сарма со праз и шампињони
Филе Велингтон
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Ролат со цимет и суво грозје
Чоколадни бомбици со авокадо
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Пита со јајца и кајмак
Печен ролат од свинско каре
Торта со печурки
Полнети телешки шницли
Крокети од полнети јајца
Банана бомбици со гранола
Солен колач праз и сирење
Домашен крем од кикирики
Лажни лазањи со зелка и колбаси
Кифли со виршла и кашкавал
Романски качамак
Чоколадни коцки со црн грав
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: