Рецепти
Полнето пиле Ана Ѓорова

Пиле во рерна полнето со мелено месо, кашкавал, сланина и печурки – ручек за вистинските гурмани

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 3 часа

  1. Во еден сад се ставаат меленото месо, сечканиот кромид, сланината, кашкавалот и сечканите печурки. Се додаваат зачините и сите овие состојки се мешаат. Потоа со нив се полни пилето (на кое му се извадени коските).
  2. Наполнетото пиле се шие со конец, па се премачкува целосно со масло, со вегета и со сусам.
  3. Пилето се завиткува во фолија и се става во рерна на 200°C да се пече околу 2 часа.
  4. Откако ќе помине времето, се вади тепсијата од рерна, се отвора фолијата и тепсијата се враќа во рерна, па се пече додека пилето зарумени.
  5. Пилето се сече на парчиња и се сервира со додаток по желба.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: