Рецепти
Посен колач со кафе Ана Ѓорова

Вкусен колач што ќе ве освои со едноставноста

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(15 Супени лажици)

Шеќер(15 Супени лажици)

Вода(30 Супени лажици)

Сода бикарбона(1 Кафена лажица)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Инстант кафе во прав(3 Кафени лажици)

Мелени ореви(1 Шака)

Мармалад од кајсии(3 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Во сад ставете го брашното, па додајте ги шеќерот, содата бикарбона и прашокот за печиво и измешајте.
  2. Потоа во смесата додајте го кафето во прав, мелените ореви и мармаладот и добро соединете.
  3. На крајот додајте ја водата и мешајте да добиете хомогена смеса.
  4. Смесата истурете ја во подмачкан калап за печење или во тепсија бр.28 и печете во загреана рерна на 200 степени додека колачот добие убава светлокафена боја.
  5. Печениот колач послужете го со наросени ореви.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: