Рецепти
Посен колач со мармалад од сливи Ана Ѓорова

Едноставен и вкусен колач за десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(3 Чаши)

Вода(1,5 Чаша)

Шеќер(1,5 Чаша)

Сода бикарбона(1 Кафена лажица)

Мармалад од сливи(4 Супени лажици)

Цимет(1 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Сите состојки ставете ги во сад и добро измешајте ги со дрвена лажица да нема грутки.
  2. Потоа ставете ја смесата во тепсија бр. 30 и печете ја на температура од 200 степени додека се испече и добие убава боја.
  3. Колачот премачкајте го со уште мармалад и/или со посно црно топено чоколадо и посипете го со шеќер во прав.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: