Рецепти
Посна руска салата Ана Ѓорова

Одлична за посни слави

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пченка(смрзната 500 грама )

Туна во конзерва(500 грама )

Компир(2 поголеми )

Кисели краставички(150 Грама)

Сусам(1 Пакување)

Маринирани шампињони(1 пакување во ќесичка )

Посен мајонез

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Пченката се одмрзнува и се вари во тенџере со вода на оган, а потоа се цеди.
  2. Компирите се варат во друго тенџере, а потоа се лупат и се сечат на ситни коцки.
  3. Киселите краставички (не ставајте многу да не се скисели салатата) се сечкаат на ситни коцки.
  4. Потоа пченката, компирите и киселите краставички се мешаат со исцедената и иситнета туна и исцедените исечкани маринирани печурки.
  5. Се додава посен мајонез колку да се изедначи салатата.
  6. Сусамот се потпекува во тава на оган (без масло) малку колку да стане крцкав, но не да се препече и се меша на крај со мајонезот и со состојките во садот.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: