Рецепти
Посни ванилици со узо Ана Ѓорова

Класичните колачиња во посна верзија што се погодни за секакви пригоди

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Посен маргарин(1 )

Шеќер(4 Супени лажици)

Узо(3 Супени лажици)

Масло(1 Чаша)

Сечкани ореви(150 Грама)

Брашно(1/2 Килограм)

Шеќер во прав(за посипување )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Маргаринот се мати заедно со шеќерот. Откако убаво ќе се измати, се додаваат узото, маслото, сечканите ореви и брашното.
  2. Од состојките се замесува тесто, од кое се прави кора и од неа се вадат форми по желба со калап.
  3. Колачињата се редат во тепсија и се печат.
  4. Откако ќе се испечат, се наросуваат со шеќер во прав.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: