Рецепти
Посно киснато Ана Ристеска

Посно предјадење или појадок со посен кашкавал. На здравје!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(1 Килограм)

Посен кашкавал(400 Грама)

Квасец(1 )

Масло(150 Милилитри)

Вода(млака )

Посен маргарин(30 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 65 минути

  1. Се замесува помеко тесто од брашното, квасецот и маслото и се дели на 2 дела, а секој дел на 4 еднакви дела. Се размесуваат мали корички, па се ставаат една врз друга, премачкани со масло.
  2. Четири корички се размесуваат заедно во поголема кора и се ставаат во тава, претходно намачкана со маргарин, а врз неа се ренда посниот кашкавал и се става и другата кора од преостанатите корички.
  3. Се сечат на ленти и секоја лента се завртува (слично на перени алишта), се пече на 200 степени околу 45 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: