Рецепти
Праз во рерна со козјо сирење Ана Ѓорова

Интересно и едноставно предјадење од праз и сирење што ќе го обожавате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Праз(10 парчиња )

Путер(25 Грама)

Јајце(1 )

Козјо сирење(150 Грама)

Јогурт(100 Милилитри)

Рендан пармезан(50 Грама)

Презла(25 Грама)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Загрејте ја рерната на 180°C.
  2. Тавата за печење премачкајте ја со путерот и во неа наредете го празот исечен на тенки ленти.
  3. Додајте вода колку да се покрие празот и ставете го во загреаната рерна да омекне.
  4. Откако празот ќе омекне, ако има вода исцедете ја.
  5. Во длабок сад изматете го јајцето, па додајте ги јогуртот, половина од пармезанот и ренданото козјо сирење.
  6. Зачинете со сол и бибер и измешајте ја смесата, па истурете ја врз празот.
  7. Во друг сад измешајте ги презлата со остатокот од пармезанот и посипете ја тавата со праз.
  8. Печете околу 40-тина минути додека јадењето стане крцкаво и добие златна боја.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: