Рецепти
Прелив од боровинки Ана Ѓорова

Додаток за вашите омилени десерти, сладоледи, палачинки и колачи

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Боровница(800 Грама)

Шеќер(300 Грама)

Лимон(4 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Боровинките, шеќерот и сокот од лимон варете ги 15 минути во тенџере на оган на умерена температура.
  2. На почетокот провремено промешувајте, а при крај непрекинато мешајте.
  3. Откако боровинките ќе омекнат, ставете ги во блендер и измиксајте ги.
  4. Додека е уште врел наполнете го преливот во две помали тегли и чувајте го во фрижидер.
  5. По потреба земете соодветна количина, загрејте ја во микробранова печка или на рингла и потоа прелијте го десертот.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: