Рецепти
Проја мафини (посно) Ана Ристеска

Посно предјадење, појадок или вечера со маслинки и семки од сончоглед

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(2 Чаши)

Пченкарно брашно(1 Чаша)

Посен маргарин(растопен 50 Грама)

Масло(1/2 Чаша)

Газирана вода(1 1/2 Чаша)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Праз(1/2 страк )

Црни маслинки(10 )

Сончоглед(1 Супена лажица)

Сол(1/2 Кафена лажица)

Сусам

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 45 минути

  1. Во длабок сад се става брашното (просеано). Се додава прашокот за печиво, солта и семките од сончоглед.
  2. Стопенот маргарин се меша со маслото и со киселата вода и се додаваат во садот со брашното.
  3. Празот се сече на кругови, а исто така и маслинките. Потоа се додаваат во садот и се промешуваат со состојките.
  4. По една полна лажица се полнат калапите за мафини. Се посипуваат со сусам. Калапот се става во загреана рерна на 200 степени и се печат 30 минути.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: