Рецепти
Ракчиња на скара со сос од ананас Ана Ѓорова

Печени ракчиња со тропикал сос од ананас

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ананас во конзерва(1 Чаша)

Чили сос(3 Супени лажици)

Лук(4 Чешниња)

Оцет(2 Супени лажици)

Зелен лимон(1 )

Шеќер(1/2 Чаша)

Сол(1/2 Супена лажица)

Нишесте (пченкарен скроб)(1 Супена лажица)

Ракчиња(450 Грама)

Ананас(4-5 Парчиња)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Испасирајте го ананасот во конзерва, а сокот ставете го настрана во чаша.
  2. Испасираниот ананас измешајте го со чили сос, исечкан лук и малку вода или ставете во блендер.
  3. Пченкарниот скроб измешајте го со 2-3 лажици вода и додајте ја смесата со ананасот, додајте и оцет, шеќер, сол и сок и рендана кора од лимета. Додајте од сокот од ананас доколку сакате поразредена смеса.
  4. Исчистените ракчиња премачкајте ги со сосот, ставете ги на ражничи, ред ракче, ред свежо парче ананас и печете ги околу 2-3 минути од двете страни. Додајте од останатиот сос врз готовите ракчиња и послужете.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Домашен сендвич сладолед
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Смути од јапонски јаболки и круши
Овесни колачиња
Овесни барови со јаворов сируп
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Здраво чоколадно лепче
Чоколадни брауни од тиква
Палачинки од сладок компир
Пудинг од брусница и портокал
Печен лосос со лук и магдонос (посно)
Пица од карфиол
Утринска каша од овес и чиа
Брза пита од тиква
Здрав џем од ѓумбир
Смути со калинки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: