Рецепти
Рибја чорба од пастрмка (посно) Ана Ѓорова

Вкусен оброк за љубителите на домашни чорбички од риба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пастрмка(250-300 Грама)

Морков(4 )

Зелена пиперка(2 )

Кромид(1 Главица)

Лук(2 Чешниња)

Магдонос

Сол

Бибер

Брашно(3 Супени лажици)

Ловоров лист

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Пастрмката убаво исчистете ја, измијте ја и потоа ставете ја во тенџере со солена вода да се вари околу 1 час.
  2. Посебно измијте ги и исчистете ги морковите, пиперките и кромидот, потоа исечкајте ги на ситно и додајте ги во водата каде што се вари пастрмката.
  3. Откако рибата ќе биде добро сварена, извадете ја од водата настрана малку да се излади.
  4. Потоа отстранете ѝ ја кожата, добро исчистете ја од кожата и коските, па месото иситнете го со виљушка и повторно вратете го во тенџерето.
  5. Лукот ситно исечкајте го и пропржете го во тавче со загреано масло. Во истата тава додајте го брашното, па пржете го малку да пожолти.
  6. Испрженото брашно додајте го во тенџерето со чорбата, додајте ги зачините и оставете ја чорбата да проврие, па тргнете ја од оган.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: