Рецепти
Ролат со цимет и суво грозје Ана Ѓорова

Може да го послужите за десерт или за појадок со путер и чаша млеко

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути + 1 час да отстои тестото

  1. Брашното, шеќерот, солта, квасецот (претходно растопен со млаката вода) и растопенниот маргарин ставете ги во длабок сад и замесете тесто. Оставете го да отстои 1 час.
  2. Од тестото расукајте кора и премачкајте ја со мармалад, а потоа врз неа наредете го сувото грозје, афионовото семе, ренданата кора од портокал, ванилата и циметот.
  3. Свиткајте во ролат и ставете во правоаголно тавче подмачкано со маргарин.
  4. Врз ролатот ставете парчиња маргарин и печете во загреана рерна на 200 степени додека убаво да зарумени.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: