Рецепти
Салата Араме Ана Ристеска

Макробиотичка салата со араме алги

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Араме алги(30 Грама)

Кромид(1 Главица)

Морков(2 )

Лук(1 Чешне)

Свеж сок од лимон(2 Кафени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

Ѓумбир во прав(0.5 Кафена лажица)

Маслиново масло(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Араме алгите исплакнете ги со ладна вода.
  2. Потоа во покриено тенџере со многу малку вода (само да се валкаат) сварете ги 15-20 минути.
  3. Исцедете ги, иселкајте ги и ставете ги настрана во чинија.
  4. Ситно исечкајте кромид и морков и малку обарете ги и додајте ги во чинијата со алгите. Во салатата додајте ситно сечкан лук и лимонов сок, промешајте и сервирајте. Араме салатата може да се јаде како прилог со риба или компир.
Овесни палачинки со банана
Салата со соја и шампињони
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Пица од карфиол
Смути со калинки
Печен карфиол со сладок компир
Салата со карфиол и маслинки
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Бурито со мешано месо
Брза салата од брокула
Смути од ѓумбир и круши
Есенско смути
Свинско месо со бел сос
Вафли со боровинки
Мини палачинки со спанаќ
Ориз со печурки
Риба со жалфија
Овесно смути со кафе
Намаз од рукола
Смути со киви и шумско овошје
Шејк со јаболко
Пилешко на индиски начин
Тортелини со спанаќ и брокула
Пире од карфиол
Алжирски солени палачинки
Тахини (сос од сусам)
Намаз од сладок компир и куркума
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: